fbpx

Ελληνικό Απόσταγμα

VINETUM Event Management
15 €
Τοποθεσία
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Φάρος
Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74, Αττική
Χάρτης
Ημερομηνίες & Ωρες
18 Ιαν 2026
12:00 - 19:30

Το Ελληνικό Απόσταγμα είναι μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής με Τσίπουρα, Ούζα, Τσικουδιές, Αποστάγματα Σταφυλής, Λικέρ και άλλα ελληνικά αποστάγματα, όλα premium, επώνυμα και εμφιαλωμένα, από ποτοποιίες που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία.

Γίνεται στο Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος (ΚΠΙΣΝ), την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025, με ώρες λειτουργίας 11:30 - 15:30 και 16:00 - 20:00, και με εισιτήριο προαγοράς 15€ (12€ για φοιτητές) για μία από τις δύο τετραωρίες. Ο αριθμός εισιτηρίων είναι περιορισμένος και στην είσοδο της έκθεσης η διαθεσιμότητά τους δεν είναι εγγυημένη, όπου οι αντίστοιχες τιμές θα είναι 18€ και 15€. Περιλαμβάνεται κατάλογος και αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων.

Ο επισκέπτης στην έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δεκάδες ελληνικά αποστάγματα, να ανακαλύψει τη διαφορετικότητα και την ποιότητά τους και να διακρίνει την υπεροχή τους έναντι ανάλογων προϊόντων που διακινούνται χύδην και ανώνυμα και που δεν έχουν θέση στην έκθεση αυτή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ελληνικό Απόσταγμα» θα διεξαχθούν και τρεις γευσιγνωσίες τύπου «masterclass»:

«Παράθυρο στον Κόσμο: Baijiu Masterclass», 14:30 – 15:30 (Κόστος συμμετοχής: 40€)
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δοκιμαστούν 7 κορυφαία Baijius. Το Baijiu είναι το εθνικό απόσταγμα της Κίνας και για αυτό θα μιλήσει ο έξπερ του είδους Derek Sandhaus (η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά με συνοπτική μετάφραση στα ελληνικά).

 «Grappa και Τσίπουρο: Αδέλφια ή Ξαδέλφια;», 16:30 – 17:30 (Κόστος συμμετοχής: 20€)
Ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα δύο εμβληματικά αποστάγματα Ιταλίας και Ελλάδας, με την οινολόγο-αποστάκτρια Μαρία Ζερβού και τον Δρ. Luca Bonfiglioli, γεωπόνο και δοκιμή 3+3 τέτοιων αποσταγμάτων διαφόρων κατηγοριών.

«Premium Oύζο: Τι Είναι και Πώς Πίνεται;», 18:30 – 19:30 (Κόστος συμμετοχής: 20€)
Γνωριμία μέσω των ίδιων των παραγωγών τους με τα premium ούζα, δηλαδή την κορυφή της πυραμίδας του κορυφαίου αυτού ελληνικού ποτού. Θα δοκιμαστούν 7 premium ούζα, που θα συνοδεύσουν λιχουδιές από το εξειδικευμένο σε μεζέδες για αυτό το ποτό εστιατόριο «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη».

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, τα ελληνικά αποστάγματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις της και θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.apostagmata.gr.